Instructiuni de intretinere

Intructiuni de intretinere

INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE INCALTAMINTE SI GENTI,  DIN PIELE NATURALA:

Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma.Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarui luciu pentru incaltaminte, creme, preparate conta petelor, etc. Cand folositi aceste produse de intretinere, cititi cu atentie instructiunile producatorului acestora.

Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale, nu perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1%-2%). Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie.

Incaltamintea cu fete din piei de antilopa sau nabuc, uscata, se curata cu o perie speciala pentru pielea de antilopa. Nu folositi apa deoarece pot ramane pete. Se recomanda purtarea pe timp uscat

Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate , lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Ea trebuie ferita de contact direct cu solventi organici (alcool, acetone, etc).

Incaltamintea cu fete din material textile. Se recomanda purtarea pe timp uscat. Se curata de praf folosind o perie uscata. In cazul unor pete se va folosi o solutie de curatat speciala pentru materialele textile, dupa citirea cu atentie a instructiunilor de folosire.

Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat. In cazul tuturor produselor din piele sau inlocuitor de piele este interzis contactul prelungit cu apa. In acest caz garantia isi pierde valabilitatea.

In situatia in care fata incaltamintei isi schimba nuanta in contact cu apa, se recomanda uscarea lenta (nu se sterge cu carpa sau alt obiect deoarece ramane patata). Incaltamintea se usuca natural la temperatura camerei. Se interzice spalarea incaltamintei in masina de spalat. Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed si se va feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici. Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte intr-o perioada de timp. Produsele de lux necesita o utilizare si o intretinere atenta.

Efectele lovirilor, zgarieturilor sau frecarii directe a incaltamintei nu pot constitui motive de reclamatie. Pielea este un produs natural care prezinta neregularitati de structura si culoare specific unui produs biologic. Produsele confectionate manual pot prezenta diferente care nu sunt defecte de fabricatie.

Pentru a proteja pielea dvs., se folosesc pentru vopsirea materialului vopsele vegetale de aceea vopseaua interioara poate migra. Acesta nu este considerat defect de fabricatie.

Pantofii cu toc inalt nu sunt recomandati pentru conducerea autovehiculelor.

 

Durabilitatea pantofilor depinde de mentenanta si de modul in care sunt ingrijiti.  Folositi adesea cateva perechi de pantofii pe care sa le schimbati intre ele, in special pe timp de ploaie. Dupa ce va descaltati,  puneti pantofii in cutii corespunzatoare masurii si folositi sanuri pentru a sustine pantoful in special pentru acei pantofi inchisi. Suprafete iregulate si texturate sunt proprietati specifice ale pielii naturale. Pantofii din piele sunt mai predispusi la decolorarea culorii ca urmare a transpiratiei excesive sau a contactului cu apa. Talpa de piele trebuie reparata in timp iar incaltamintea din piele superioara nu ofera protectie 100% impotriva apei.

 

  • Inainte de prima utilizare, aplicati crema de pantofi, daca e necesar mai dati o data
  • Nu folositi niciodata detergent pentru incaltamintea textila sau de orice alt tip
  • Pantofii colorati viu sau pastelati devin in timp stersi si monotoni. Folositi regulat crema neutra si acest proces de deteriorare se va incetini.
  • Incaltamintea din piele (la fel ca si cei facuti din piele sintetica sau  textila) nu sunt 100% rezistenti la umezeala – impregnarea potrivita poate creste rezistenta la apa.  Singurul tip de pantofi care sunt rezistenti la apa sunt fabricati integral din cauciuc sau plastic.
  • Sarea si alte tratamente chimice utilizate iarna pentru dezghetarea strazilor au o influenta negativa asupra pantofilor. Elementelor lor negative ataca materialul incaltamintei si lasa pete de culoare. Incercati sa limitati expunerea la aceste elemente chimice. Intotdeauna stergeti excesul de apa sau zapada de pe pantofi. Folositi regulat creme protectoare. Tratamentele corecte ale pantofilor lungeste durabilitatea lor. Incaltamintea deteriorata de substante chimice nu acopera garantia.
  • Incaltamintea alba devine mai galbena in timp.
  • Dupa ce va descaltati, asezati corect incaltamintea.
  • Alternati frecvent pantofii, in special pe vreme ploioasa (va recomandam sa nu folositi aceiasi pereche de pantofi zilnic).
  • Intotdeauna dupa fiecare utilizare uscati pantofii  – in interiorul incaltamintei este umed dupa fiecare utilizare indiferent daca au fost incaltati pe termen scurt.
  • Pentru a usca incaltamintea umeda, umpleti-i cu ziar si tineti-i departe de orice sursa de caldura.
  • A purta incaltaminte care nu e complet uscata, cauzeaza o deteriorare excesiva (in special pentru branturi si pentru captuseala).
  • Captuseala si alte materiale interioare se pot pata sau decolora daca sunt expuse excesiv la transpiratie si umiditate.
  • Repararea sau inlocuirea regulata a talpei, captuselii sau alte parti ale incaltamintei nu vor fi acoperite de garantie pentru ca acestea trebuie efectuate de client.

Curatarea unei perechi de pantofi trebuie sa fie facuta dupa fiecare purtare. Mai intai se vor sterge pantofii. Cei din piele si piele intoarsa vor fi curatati cu o solutie speciala (crema, lotiune, spray etc). Un spray poate lasa mai multe urme decat o crema, dar este mai usor de folosit.

Respecta instructiunile de pe ambalaj si asigura-te ca toata murdaria a fost indepartata, inainte de a trece la etapa de intretinere. Balsamul de intretinere reda finetea incaltamintei, facand-o supla si usor de purtat. De asemenea reda aspectul “ca noua”. Pantofii de piele primesc o ingrijire adecvata cu ajutorul unei creme si a unei perii pentru incaltaminte. Incaltamintea de serviciu, de drumetii, de uz zilnic poate fi protejata cu un spray special. Pantofii sport sau fabricati din materiale ca panza, pot fi spalati manual, sau la masina de spalat.

Pentru a proteja incaltamintea este bine sa porti alternativ cateva perechi. Astfel pantofii nu se vor uza prea mult. O pereche de pantofi bine ingrijiti vor putea fi purtati un timp indelungat.

Achizitionarea produselor de pe www.manos.ro presupune citirea si acceptarea conditiilor de mai sus.

 

In sus