Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Manos Shoes (manos.ro).

Site-ul Manos Shoes (manos.ro) este operat de societatea MANOS COMPANY S.R.L., cu sediul in Prundului nr2, prahova, Sinaia, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul j29/476/2006. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului Manos Shoes (manos.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Transport si retururi

Manos Shoes (manos.ro) va pune la dispozitie urmatoarele metode de livrare:


*TRANSPORT GRATUIT PENTRU COMENZI DE MINIM 200 LEI


  • Posta Romana, Livrare in 3-5 zile,15lei (Pentru localitatile din afara ariei de acoperire a FAN COURIER)
  • Fan Curier  Livrare in 1-2 zile,15lei (Pentru localitatile aflate in aria de acoperire a FAN COURIER)


Returnarea produselor

 

Daca, din orice motiv, dupa ce ai receptionat comanda, nu esti multumita de produsele primite, le poti returna fara probleme. Este necesar doar sa ne anunti de intentia ta pe email (comenzi@manos.ro ) sau telefonic 0724161284.

Potrivit legislatiei in vigoare, privind produsele achizitionate la distanta, ai la dispozitie 14 zile calendaristice de la primirea coletului, sa returnezi produsele daca acestea sunt in conditii perfecte (in aceleasi conditii in care au fost livrate), fara urma de uzura sau deteriorare a produsului . De asemenea este necesar ca returul sa ajunga la noi in maxim 3 zile calendaristice din momentul in care ne-ai anuntat despre intentia de retur, costul transportului de retur fiind suportat de client. .

Pentru imbunatatirea produselor si serviciilor oferite clientilor nostri iti vom fi recunoscatori daca ne vei spune motivele returnarii.

De asemenea, atunci cand ne vei anunta despre intentia ta de a returna produsul trebuie sa specifici modalitatea de compensare, alegand din:
1.  inlocuirea produsului cu unul asemanator sau alt produs de pe stoc.
2.  primirea banilor inapoi.

1. Daca alegi prima varianta (anume inlocuirea produsului cu un alt produs din stoc) si din acest lucru rezulta o diferenta de bani se va proceda in felul urmator:
- daca produsul ales de tine este mai ieftin, atunci noi iti vom returna diferenta in termen de maxim 30 de zile lucratoare, in contul tau bancar
- daca produsul ales de tine este mai scump, atunci vei plati diferenta ca orice alta comanda, la primirea coletului sau, in avans, prin tarnsfer bancar.

2. In cazul in care alegi varianta de rambursare a banilor atunci trebuie sa ne comunici pe email contul tau bancar ( si anume: contul IBAN, de 24 de caractere, alaturi de titularul cardului si anume: persoana care a comandat produsul/ele)  si noi iti vom transfera, in maxim 30 de zile calendaristice de la returnarea produsului, contravaloarea lui in lei.
Returnarea banilor se face exlusiv prin cont bancar, coletele care sunt trimis catre noi ramburs, nu se primesc.

Transportul pentru returnarea produselor trebuie sa se faca prin aceeasi companie de curierat prin care ai primit coletul initial.

Nu se ingradesc in niciun fel drepturile conferite prin OUG 34/2014, OG nr. 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr. 449/2003.

 

Conditii pentru returnarea produselor:

 

-  sa ne instiintezi , in termen de 14 zile, de intentia ta de a returna unul sau mai multe produse

-   sa folosesti, pentru returnare, aceeasi companie de curierat

-   produsul sa nu prezinte semne de purtare, sa nu fie deteriorat

-  produsul se returneaza intotdeauna impreuna cu ambalajul producatorului (cutie sau punga), in aceeasi stare in care a fost primit.

- produsul impreuna cu ambalajul producatorului nu trebuie sa prezinte sub nicio forma semne de uzura sau consum!

- in momentul predarii catre firma de transport, produsul impreuna cu ambalajul producatorului trebuiesc impachetate corespunzator, cel putin intr-o alta cutie sau punga pentru a nu se deteriora in timpul transportului, astfel incat ambalajul producatorului sa nu prezinte urme de deteriorari legate de impachetare.

- ne rezervam dreptul de a refuza si implicit de a trimite inapoi catre tine orice produs care nu indeplineste intocmai conditiile de returnare, este uzat fizic sau deteriorat.

- Produsele aflate la reducere finala, nu se mai pot returna.

Nota: Iti recomandam sa probezi pantofii pe o suprafata moale: covor/ mocheta, etc, pentru a preveni deteriorarea produsului, in cazul in care doresti sa il returnezi.


Manos Company SRL isi rezerva dreptul de a refuza retururile care nu se incadreaza in aceasta politica de returnare. 
Exceptie fac doar cazurile in care produsele au defect de fabricatie.

Nu se ingradesc in niciun fel drepturile conferite prin OUG 34/2014, OG nr. 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr. 449/2003.

 

Costuri de returnare

 

SCHIMB PRODUS GRATUIT*

Daca nu ai ales marimea potrivita sau te-ai razgandit si doresti un alt model de incaltaminte, imediat iti schimbam GRATUIT (Pentru Primul Schimb), fara nicio taxa de livrare, marimea potrivita sau noul model. Trebuie doar sa trimiti coletul catre noi  prin aceeasi companie de curierat prin care ai primit coletul initial(cu plata transportului la noi)

RETURNARE BANI*

Daca alegi sa returnezi un produs, conform legii, clientul trebuie sa suporte costurile de transport ale produsului de la el catre www.manos.ro.

Trebuie doar sa trimiti coletul catre noi  prin aceeasi companie de curierat prin care ai primit coletul initial(cu plata transportului la noi) Costurile transportului se vor opri din suma returnata in cont.

In termen de 14 zile lucratoare de la operarea returului iti vom restituii banii in CONTUL IBAN.


Nota: ne rezervam dreptul de a nu onora comenzile realizate de persoane care au efectuat mai mult de 6 retururi in ultimele 12 luni ale anului in curs.

Nota: ne rezervam dreptul de a nu mai onora comenzile realizate de persoane care au refuzat sau nu au ridicat colete.

Nota: Ne rezervam dreptul de a  stabili plata prin transfer bancar(ordin de plata)/plata cu card ca  modalitate de plata, in cazul clientilor care plaseaza comanda si au in istoricul activitatii lor pe www.manos.ro livrari refuzate.

Adresa pentru returnarea produselor este:

SC Manos Company SRL , Prundului nr 2 , Sinaia ,Prahova Cod Postal 106100

Te rugam sa folosesti doar adresa de mai sus si nu adresa sediului social.

Pentru orice alte detalii sau informatii, nu ezita sa ne contactezi. Iti raspundem cu cea mai mare placere.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Manos Shoes (manos.ro) sunt reglementate oficial de OUG 34/2014, OG nr. 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr. 449/2003., privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Cererea de retragere va produce efecte doar daca produsele vor fi returnate vanzatorului inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice de la primirea produselor de catre cumparator, in starea in care au fost livrate, fara a prezenta urme de folosire si daca nu sunt deteriorate ca urmare a culpei clientului. 

De ce există returnarea produselor cumpărate online (dreptul de retur)?


Răspunsul la această întrebare poate fi desprins din considerentele Directivei nr. 83/2011. Astfel, în acest act european se arată că este justificată acordarea posibilității de returnare a produselor deoarece consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, în cazul vânzărilor la distanță.


Se arată în continuare că, pentru același motiv, consumatorului ar trebui să i se permită să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor. În cazul contractelor negociate în afara spațiilor comerciale, dreptul de retragere este justificat de elementul surpriză sau presiunea psihologică potențială.


Astfel, prin intermediul acestui drept, în mod indirect, Consumatorilor le este acordată posibilitatea de a mânui bunurile și a le inspecta în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin. Spre exemplu, Consumatorului îi este permisă probarea unor articole de incaltaminte, nu și purtarea lor.Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.


Administratorul Manos Shoes (manos.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Manos Shoes (manos.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Manos Shoes (manos.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Manos Shoes (manos.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul Manos Shoes (manos.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Manos Shoes (manos.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email webmaster@example.com

In sus